18.08.08
Pyorien palautuspaiva...neljan pyoran verran. Kolme muuta pyoraa palautettaisiin parin paivan paasta. Alunpitaen meillakin oli palautuspaivaksi maaritelty 20.8., mutta palautimmekin jo pari paivaa aikaisemmin, silla lahtisimme paluumatkalle tiistaina perjantain sijaan. Uusien lippujen saaminen sujui hyvin.

Harri oli selvitellyt paikkaa, minne pyorat voisimme vieda. Ensin kavimme Harrikkakaupassa...vaara paikka, josta meidat ohjattiin seuraavaan rakennukseen...vaara paikka. Harri soitti uudelleen jo aamulla soittamaansa numeroon ja sai tarkemman osoitteen, mika sijaitsi onneksi vain sadanmetrin paassa paikasta, jossa olimme. Poika vuokraamossa tarkisti pyorat ja eipa loytynyt pyorastamme huomautettavaa...eika kylla pitanytkaan. Olihan pyorassamme naarmuja, jotka olivat jo nahtavissa, kun pyoran Bostonista saimme. Kysyinkin Simolta, onko meilla lappusta, missa oli mainittu kaikki naarmut, eipa meilla ollut sellaista. Jos Kiinassa olisimme olleet, niin kaikki olisi menneet meidan piikkiin. Onneksi poika soitti Bostoniin ja sai sielta tiedot pyorista.

1978676.jpg

1978683.jpg

1978689.jpg
Santa Monican harrikkakauppa

1978694.jpg

1978739.jpg   
hmmm...

1978819.jpg

1978796.jpg
Tannepa koitimme pyorat ensin palauttaa

1978828.jpg
Oikea paikka loytyi taman rakennuksen toiselta puolelta

1978835.jpg
Harrikkamatkamme Usassa paatty tanne pyorien palautuspisteeseen.

Janne, Juha  ja Sikke olivat lahteneet ajelulle...heidan suunnitelmiinsa kuului kayda katsomassa Hollywood-kylttia ja muita kuuluisia paikkoja L.A:ssa. Me kerasimme ajovaatteemme ja suunnistimme hotellin laheisyydessa olevaan pesulaan. Aamulla olimme laittaneet muita vaatteita hotellin pesulaan...maksoi muuten maltaita...muutama vaate ja hintaa 80 USD. Kuudella dollarilla saimme pestya ajovaatteet yleisessa pesulassa. Aamulla vain ei oikein ollut tietoa, kuinka aika riittaisi pesulahommiin, siksi laitoimme hotellin pesulaan pesupussin.

Illallisella viela Italialaisessa ravintolassa, jonka jalkeen muutamaksi tunniksi nukkumaan, Heratys klo 3,00 aamuyolla ja taksiin suuntana L.A. lentokentta. Hieman oli eksynyeen oloinen tunne lentokentalla, huonot olivat opasteet, minne tiskille pitaisi menna. Aamukahvia olimme vailla, silla kentan Starbucks aukesi vasta klo 5.00 ja olimme kentalla jo neljan aikaa. koneeseen paastyamme nukahdin heti, enka tiennyt mitaan ohi menevista juomakarryista. Ruokaa American Airlines'n lennolla ei tarjoiltu...jotakin pienta purtavaa ainostaan...enpa paljon sitten menettanyt.

New Yorkissa Helsinkiin lahtevan koneen portti loytyi helposti...ainoastaan ihmettelimme, kun ei ollut passintarkastuspistetta missaan. Eipa saatu mitaan merkintaa passseihin, etta olemme maasta poistuneet. Vihran lomakkeen lentovirkailijat ottivat pois portilla, siina kaikki. Toivottavasti tieto poistumisesta menee eteenpain. Harrilla oli lento Delta:lla L.A. New Yorkiin ja tapasimme hanet kentalla. Finnairin lennolla Helsinkiin ja nain oli Ameriikan matka tehty.

Matka meni todella hienosti ja kestaa varmaan pitkan aikaa, ennenkuin tajuaa todellakin mita on nahnyt ja kokenut. Valokuvia on plakkarissa lahes 3000 ja videota neljan tunnin ajan.